miercuri, 13 mai 2009

Robe, toci, discursuri si entuziasm general





Absolventii facultatilor de la cele doua universitati bacauane au avut programat ieri cursul festiv, al absolvirii cursurilor de licenta, precedat de marsuri in centrul municipiului Bacau. Bacauanii aflati pe trotuare au admirat tocile, robele, tineretea si exuberanta celor aflati in fata unui nou examen: pariul cu viata, in functie de nivelul pregatirii, de calitatile moral-volitive si de norocul fiecaruia.





Ieri, 7 mai 2009, absolventii promotiei 2009 ai Universitatii din Bacau au organizat, intr-un cadru festiv, cursul de finalizare a studiilor universitare de licenta. Manifestarea a avut loc la Sala Sporturilor din Bacau, devenita neincapatoare pentru cei aproximativ 1800 de absolventi, la care s-au adaugat invitatii, parintii si colegii acestora. Au onorat cu prezenta lor aceasta actiune subprefectul Claudiu Balan, Dragos Benea - presedinte al Consiliului Judetean, viceprimarul Dragos Luchian, prof.univ.dr. Radu Ababei - consilier al ministrului Educatiei, prof.univ.dr. Toader Gherasim - rectorul Universitatii “George Bacovia”, reprezentanti ai mediului economic, cultural si academic. Si-au exprimat regretul ca nu au ajuns aceasta sarbatoare a Universitatii prefectul Dorian Pocovnicu - chemat la o sedinta a Guvernului - şi primarul Romeo Stavarache. Au fost prezente in sala si numeroase cadre didactice din invatamântul preuniversitar, precum si multi elevi de liceu din anii terminali. Actiunea a fost precedata de un mars al absolventilor, desfasurat pe traseul Universitate - Casa de Cultura - Sala Sporturilor. Studentii au multumit prin ovatii si aplauze autoritatilor administrative judetene si locale pentru sprijinul acordat in organizarea tuturor actiunilor din actualul an universitar. Dupa cum ne-a informat Cancelarul general al Universitatii Bacau, prof.univ.dr. Catalina Ababei, statistic, în acest an, la Facultatea de Inginerie au absolvit studiile universitare 749 de studenti. Dintre acestia, 340 de studenti au urmat studiile universitare de lunga durata (5 ani) si 409 studenti, studiile universitare de scurta durata (4 ani), conform programului de la Bologna. La toate celelalte facultati, absolventii au finalizat studii universitare de scurta durata, de trei ani, conform aceluiasi program european. Astfel, la Facultatea de Litere au finalizat studiile un numar de 174 de studenti, la Facultatea de Stiinte au finalizat studiile 103 studenti, la Facultatea de Stiinte Economice au finalizat studiile 466 de studenti, la Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii au finalizat studiile 249 de studenti, iar la Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, 51 de studenţi au finalizat studiile la specializarea “Pedagogia invatamântului primar si prescolar”. De altfel, o sinteza a realizarilor din anul universitar 2008 - 2009 a fost prezentata, in deschidere, de rectorul Universitatii Bacau, prof.univ.dr. Valentin Nedeff.
“Bacovienii” l-au onorat pe Stefan cel Mare
Absolventii Universitatii “George Bacovia” si-au pornit marsul din fata statuii ecvestre a lui Stefan cel Mare si Sfânt, au defilat pe Bulevardul Nicolae Balcescu, in aplauzele bacauanilor aflati la acea ora a diminetii pe trotuarele din centrul municipiului Bacau, si-au cxontinmuat marsul pe Calea Marasesti, prin fata Prefecturii, a Consiliului Judetean si a Primariei municipiului resedinta de judet, au coborât scarile largi de la Cascada, au intrat in sediul Univesritatii si s-au oprit in Auyla “Moldova”, unde s-a desfasurat cursul festiv. Oaspeti de onoare: Dragos Benea - presedintele Consiliului Judetean, primarul Romeo Stavarache, prof.univ.dr. ing. Valentin Nedeff - rectorul Universitatii Bacau. Implinirile actualului an universitar au fost reliefate de rectorul Universitatii “George Bacovia”, prof.univ.dr. Toader Gherasim, si de sefa promotiei 2009. (St.O.)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu